DOĞAL DUT KURUSU

Doğal Dut Kurusu

Kara ve beyaz dutun kurutulmuş şekli olan kurutulmuş dut, zengin besin değeri ile sağlık yönünden de yardımcı bir besin kaynağıdır. Dutun içerisinde yer alan yüzde 80 civarındaki su, dutun kurutulması sonrasında suyun uçarak ürünün özünün kalmasından dolayı 5 kilogram olan dutun 1 kilogram olarak elde edilmesine neden olmaktadır. Sağlıklı, besleyici ve hastalıklara karşı koruma sağlayan bir besin öğesi olmasıyla dünya çapında yaygın olarak tüketilmektedir.

 

Doğal Dut Kurusunun Yararları Nedir?

Doğal dut kurusunun sağlık açısından birçok yararı mevcut olmaktadır. Doğal bir antibiyotik olan dut kurusu, içeriğinde bulunan demir, kalsiyum, B1, B2 ve C vitamini ve minerallerle de bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve ateş düşürücü etkisi bulunmaktadır. Kan yapıcı etkisiyle dut kurusu, zengin demir mineralleri ile kansızlığı olan kişiler için etkili bir besindir. İdrar söktürücü etkisi bulunan dut kurusu, aç karnına bir avuç tüketildiği takdirde sindirim sisteminin hızlanmasını sağlamaktadır. Bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olan dut kurusu, karaciğerin güçlenmesini sağlamakta ve karaciğerden kaynaklanan hastalıkların engellenmesine yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan zengin C vitamini ile özellikle kış mevsiminde her gün tüketilen bir avuç kuru dut, bağışıklığı güçlendirmekte ve kış hastalıklarından korunmaya yardımcı olmaktadır. Damar açıcı ve temizleyici etkisiyle kalp hastalıklarından koruyan doğal dut kurusu, su ile kaynatılarak yıkanıldığı takdirde saç ve cildin temizlenmesinde, beslenmesinde canlanmasında önemli rol oynamaktadır. Özellikle egzama rahatsızlığı için etkili bir doğal tedavi yöntemi olan doğal dut kurusu, kaynatılan suya eklenen dut ile hazırlanan bir kür yardımıyla etkili bir yöntem olmaktadır.

 

Dut Kurusu Nasıl Tüketilmelidir?

Doğal dut kurusunun yararlarından faydalanmak için tüketimini uygun bir şekilde yapmak büyük önem taşımaktadır. Tüketiminin abartmadan yapılması, sonrasında oluşacak birtakım rahatsızlıkların oluşmasının engellenmesi açısından gerekli olan kuru dut, fazla tüketildiği takdirde alerji belirtilerinin ortaya çıkabilir. Bu nedenle normal kiloya sahip olan biri için ideal kuru dut tüketimi günde bir avuç olmalıdır. Rejim yapan kişilerin aç karnına yemekten önce bir çorba kaşığı dut tüketimi sayesinde sağlıklı beslenmeleri mümkün olmaktadır. Ayrıca tatlılara da yakışan bir besin öğesi olan dut kurusu, muhallebili tattılar ve tatlı – ekşi karışımlı lezzetleri seven kişiler için de salataya yakışan farklı bir lezzet olmaktadır. Lezzeti ve faydalarıyla önemli ve zengin bir besin kaynağı olan doğal dut kurusu, Doğa Peynircisi isimli sitemizden temin edilebilmektedir. Sitemizden temin edebileceğiniz lezzetiyle ön plandaki sağlık deposu doğal dut kurusunu güvenle sipariş edebilirsiniz.



© 2021 Hsc Bilişim Tüm Hakları Saklıdır.