ARDAHAN BALI

Ardahan Balı

Çiçek çeşitliliği ve besin değeri ile zengin içeriğiyle bal çeşidi olan Ardahan Balı, üretiminin doğal şartlar altında gerçekleştirilmesi nedeniyle organik bir özelliğe sahip olmaktadır. Tarımdan ve yerleşim yerlerinden uzak, rakımı yüksek yaylalarda üretimi yapılan Ardahan Balı, nektarının temin edildiği çiçeklerden edinilen aromalarıyla eşsiz bir lezzet olmaktadır. Çiçeklerin yer aldığı bölgede tarımsal ilaçlama ve gübrelemenin olmaması da Ardahan Balı’nın orijinal bir bal olmasını sağlamaktadır. Yapımı tamamlanarak havanın durumuna göre kavanoza konulduktan iki veya üç ay sonra balın kristalleşerek tereyağı rengine ve kıvamına gelmesi balın diğer ballardan ayrılmasına neden olmaktadır.

 

Ardahan Balının Özellikleri

Yapımında birkaç ay sonra katılaşması ve krem kıvamında bir hal alması Ardahan Balı’nın çiçek balı olmasındaki en önemli özelliğini oluşturmaktadır. Rengiyle de diğer ballardan ayrılan Ardahan Balı, şeffaf ve parlak görüntüsünün yanı sıra mevsime bağlı olarak değişken özelliğe sahip de olabilmektedir. Kurak ve yağışlı mevsim veya kırağı atma durumunda doğal bitki örtüsünün etkilenmesi nedeniyle açık amber tonu olacakken koyu amber tonunda olmasının da mümkün olduğu Ardahan Balı, arının bal yapmak için konduğu çiçeğe göre de sarı ya da haki renkte olması mümkündür. Aromatik bir tadı olan Ardahan Balı’nın, çeşitli tatlara sahip olması nedeniyle boğazda hafif bir yanma hissi oluşturmaktadır. Ballı bitkiler içeren bal özü kokusunun olduğu Ardahan Balı, rakımı yüksek yaylalardaki çiçeklerden elde edilmesi ve tarımsal ilaçlama ve gübrelemenin olmaması nedeniyle organik ve zengin bir besin kaynağı olmaktadır.

 

Ardahan Balının Faydaları

Tamamen organik bir üretimin sonucu olan Ardahan Balı’nın birçok faydası mevcut olmaktadır. Adale ağrıları, titremesi, uyuşmasının, ağrı ve sancıların, bağırsak gazının, iltihabının, baş dönmesi, baş, göğüs, karın ve bel ağrılarının giderilmesinde fayda gösteren Ardahan Balı, ağız yaralarının, akciğer hastalıklarının ve kabızlığın iyileştirilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bademcik iltihabı, beyin hastalıkları, felç ve sinir hastalıkları, cilt bozukluğu, damar sertliği ve tıkanıklığı, halsizlik, hazım kolaylaştırma, hafıza güçlendirme, iştah açma, kalp çarpıntısını giderme, kanı temizleme, kemikleri kuvvetlendirme, nezle ve grip hastalıklarında, öksürük, nefes darlığı ve astım tedavilerinde, romatizma, siyatik, sarılık ve sedef hastalıklarında iyileştirici etkisi olan Ardahan Balı, doğal bir ilaç niteliğindedir. Birçok faydası bulunan Ardahan Balı’nın, organik bir besin kaynağı olarak güvenilir bir yerden temin edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sitemizi ziyaret edebilir ve Ardahan Balı’nı güvenle sipariş edebilirsiniz.



© 2021 Hsc Bilişim Tüm Hakları Saklıdır.